НОВИНИ

Українські пасічники вибороли 7 медалей на світовому конгресі у Стамбулі

30.08.2022 12:33
090abed7748ba636603e177d58baa86f

Українські пасічники взяли участь у 47-му світовому Конгресі «Апімондія» у Стамбулі й вибороли сім медалей. Про це повідомляє Голос України, пише agronews.ua.

Як повідомляється, за представлені на виставці питні меди наша команда завоювала сім медалей (по дві золоті та срібні і три бронзові). Три медалі із семи вибороли пасічники ТОВ «Українські медовари».

«Золото» отримали апіфітобальзам «Кавовий» і лікер «П’янка вишня», а бронзу — медівка «Медова ягода». У складі української команди – медовари із Закарпаття, Київщини, Волині, Прикарпаття та Львівщини, зокрема співвласники «Українських медоварів» Роман Войтків, Володимир Дмитрук, Віталій Павлій та Антон Шотік.

Під час конгресу, як повідомляється, наші медовари вручили 50 паляниць представникам країн так званої групи «Рамштайн» – за підтримку України в боротьбі із московським агресором, за те, що ці країни допомагають вивезти українське зерно.

Наші колеги з інших країн розчулилися від несподіваних подарунків та висловили підтримку. Лунав Гімн України, наша знаменита «Червона калина»… Увага до нашої делегації величезна. Загалом представлено понад 150 країн-учасників. На щастя, без росії», – розповів Роман Войтків.

Читайте також: В Україні успішно реалізується проєкт підтримки аграріїв: озвучено результати



Перегляди: 7
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: