АГРОВІДЕО

Українські фури через кордон із Польщею переправлятимуть потягами

08.12.2023 07:02
5a0e2c72-759f191474e991b72641ba5556b67e10

В “Укрзалізниці” підтвердили інформацію про те, що компанія переправлятиме українські фури через українсько-польський кордон котрейлерними поїздами. У такий спосіб українські експортери намагаються розв’язати проблему з перетином українсько-польського кордону, що блокується протягом місяця польськими перевізниками. Про це повідомив  директора департаменту комерційної роботи АТ “Укрзалізниця” (УЗ) Валерія Ткачова.

 За словами Валерія Ткачова, наразі на переході з Грубешувом (пункт пропуску на українсько-польському кордоні Ізов – Грубешув) стоїть тестовий навантажений поїзд – 23 вагони – з українськими фурами. Польські митники здійснюють огляд поїзда. Свою затримку пояснюють необхідністю узгодити габарити вантажів і наявність у фурах палива. Щойно всі перевірки буде пройдено, поїзд вирушить до України.

За словами Ткачова, якщо все вдасться, “Укрзалізниця” запустить котрейлерні поїзди в масовому порядку. Він також додав, що оператором таких вантажоперевезень залізницею буде Український державний центр транспортного сервісу “Ліски”.

Нагадаємо, раніше в українських пабліках з’явилося відео, на якому залізницею рухаються навантажені на котрейлерні платформи українські фури. Відео стало вірусним.



Перегляди: 844
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: