НОВИНИ

Україна та Чорногорія погодили «транспортний безвіз» для вантажних перевезень

13.04.2024 11:15
700x371-6619132a40ba1

Україна та Чорногорія досягли домовленості про лібералізацію всіх видів вантажних перевезень між країнами з 1 червня 2024 р. Це стало результатом переговорів між Міністерством розвитку громад, територій та інфраструктури України та Міністерством транспорту і морських справ Чорногорії, повідомило Мінвідновлення України.

«Наша мета – щоб на карті Європі не лишилось країн, з якими в нас діє дозвільна система перевезень, а наші транспортні компанії могли доставляти товари в будь-яку країну без додаткових обмежень. Саме тому ми послідовно працюємо над лібералізацією вантажних перевезень з іншими країнами», – прокоментував досягнуті домовленості віцепрем’єр-міністр з відновлення – міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков.

Також він нагадав, що Угода про автомобільні перевезення між країнами була підписана понад 10 років тому і за цей час товарообіг між Україною та Чорногорією збільшився в сім разів.

«Це є підтвердженням того, що лібералізація вантажних перевезень на часі та піде на користь обом державам», – наголосив О. Кубраков.


Перегляди: 28
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: