АГРОВІДЕО

Чому фермери Волині обирають тільки одного підрядника на будівництво ангарів для зерна

11.04.2024 10:57
default

Попри великий урожай зерна Волинь має власні резерви для його зберігання. У 2024 році планують зібрати на 10% більше зернових та зернобобових. Тому фермери активно вкладають гроші у нові потужності для зберігання, щоб спокійно дочекатись кращих цін. 

aaaa

«Ми прийшли працювати на ці родючі землі не на один рік, тому стратегічно поставилися до відбору людей та сучасної техніки. Я не шкодую вкладати кошти в розвиток, щоб досягнути високих врожаїв», – поділився з виданням agronews.ua Анатолій Олександрович Никонюк, директор ТЗОВ «Городище».

Анатолій Олександрович відомий на Волині тим, що створив на господарстві цілий комплекс з п’яти унікальних ангарів для зберігання зерна. А перевагу надав компанії з багаторічним досвідом, а саме –  «Каркас Груп».

«Будівельна компанія вже майже 10 років на агро ринку України та готова виконати будь-який індивідуальний проєкт, а наша співпраця з Анатолієм Олександровичем розпочалася з виявлення реальних потреб, вивчення середнього рівня врожайності, парку техніки, місцевості під забудову…» – каже Микита Садовий, генеральний директор ТОВ «Каркас Груп».

dyrektor-tov-karkas-grup
Садовий Микита Юрійович, директор ТОВ «Каркас Груп»

Перша черга будівництва мала задовольнити потребу у ангарі, індивідуальної, Г-образної форми та показала компетентність та досвід підрядника.

Склад шириною 16м та загальною довжиною 100м має підпірну залізобетонну стіну, та наразі зберігає 5000т продукції. Велика кількість воріт обумовлена тим, що влітку приміщення використовується для зберігання врожаю, а взимку – техніки.

Перевагою компанії ТОВ «Каркас Груп» у напрямку будівництва стала її гнучкість до потреби клієнта з урахуванням усіх «підводних каменів» при реалізації проєкту – відмічає видання agronews.ua.

Друга черга будівництва передбачила створення ангару, який здатен зберігати з поля щонайменше 6000т кукурудзи.

Так народився проєкт ангару площею 1800м² (з габаритними розмірами 30м у ширину та 60м у довжину).

Це приміщення стало унікальним для Анатолія Олександровича за рахунок виготовлення ферм, які мають запас міцності під використання у конструкціях, де відсутні додаткові центральні колони, а утворений вільний простір суттєво полегшує маневрування єврофур-самоскидів.
 

Досягти бажаної місткості компанії-забудовнику вдалось завдяки опорній стіні для насипу висотою 3,5м.

До речі, розглянути цей проєкт на 360° можна на офіційному сайті компанії:
https://zskua.com/3dtour/index1.html

Склад був введений в експлуатацію та поставлений на баланс у 2022 році.

Наступним кроком для ТЗОВ «ГОРОДИЩЕ» стало будівництво ангару, де організовано автоматичну примусову вентиляцію для запобігання псуванню верхніх шарів зерна від надмірної вологості.

Ангар має такі розміри:
 – 18м – ширина;
 – 84м – довжина,
 – 10м – корисна висота

Цей ангар отримав два витяжних осьових вентилятори, які були підключені до єдиного блоку управління та керуються однією людиною.

Серед переваг власного вентиляційного обладнання «Каркас Груп» можна виокремити:

– корпус вентиляційних решіток та промислових вентиляторів виконаний із оцінкованої сталі ZN275 (а лопасті вентилятора – із нержавіючої сталі AISI 321);

– продуктивність осьових вентиляторів – 42 000 м3/год;

– вентилятори обладнані сервоприводом для примусового відкриття жалюзі;

– запуск системи вентиляції дистанційний зі смартфона або автоматичний (за рахунок роботи датчика вологості).

«За ці роки нам вдалося здобути повагу та довіру у суспільстві, а також знайти надійних партнерів, які пізнаються у різних ситуаціях», – додає Анатолій Олександрович.

Компанія «Каркас Груп» запроєктувала для господарства ще один індивідуальний на сьогодні проєкт.

Четвертий склад має не тільки ширину прольоту 40м, а й особливий відсутністю центральних колон.

У складі передбачено комплексну автоматичну вентиляцію. Вона включає агропромислові витяжні вентилятори та автоматичні вентиляційні решітки для притоку свіжого повітря. Додаткова постійна циркуляція повітря під покрівлею досягається також за рахунок вентиляційних вікон на всю довжину приміщення. Невід’ємною частиною побудови зерносховища стала підпірна стіна висотою 4 м , яка розрахована для насипу пшениці, кукурудзи, ріпаку та ін.

Фінальним етапом замовлення стала майстерня для ремонту техніки, оскільки саме техніка заробляє гроші та збирає врожай. Як то кажуть: «Техніку потрібно берегти».

Будівництво майстерні площею 864м²  передбачило влаштування світлових вікон у фронтонах приміщення, створення оглядової ями та монтаж бетонної шліфованої підлоги (а для додаткового зміцнення основи використано було топінг).

Так і народилось невеличке містечко з сучасних зерносховищ всередині могутнього господарства ТЗОВ «ГОРОДИЩЕ».
Поспілкувавшись детально з директором, видання дізналось, що підрядник не тільки виконав всі роботи, але і супроводив господарство під час узаконення всіх споруд.

Більше інформації про ТОВ «Каркас Груп» та відгуки щодо співпраці шукайте на офіційному сайті: https://zskua.com/
та за телефонами:
+380972260000
+380970001397



Перегляди: 598
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: