НОВИНИ

Українці все більше їдять імпортних солодощів

30.01.2019 11:53

Імпорт кондитерських та шоколадних виробів до України у листопаді 2018 року зріс до 3,6 тис тонн, що становить 164% від середнього імпорту протягом року. Про це повідомляє прес-служба Ради з питань експорту продовольства (UFEB), передає Укрінформ.

“Згідно з даними Державної митної служби, листопад 2018 року відзначається як місяць з рекордно високим показником імпорту шоколадних виробів – 3,6 тис. тонн. Тоді, як середній обсяг імпорту шоколадних виробів у 2018 році становив 2,2 тис. тонн, тобто зростання складає 164%”, – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що незважаючи на те, що асортимент і якість українських кондитерських та шоколадних виробів вражає і українські вироби активно експортуються, зростання імпорту не припиняється. Так, загальний імпорт кондитерських виробів у листопаді становив 2,9 тис. тонн. Середній обсяг імпорту кондитерських виробів у 2018 році склав 1,2 тис. тонн, тобто відзначається зростання у імпорті за листопад у 242%.

“Попит на кондитерську та шоколадну продукцію спостерігається саме в сезон передноворічних свят, що і характеризує такий високий показник поставок до України. Важливу роль для вітчизняного споживача відіграє висока харчова цінність продукту, яскрава обгортка та аромат”, – інформують у аналітичному відділі Ради з питань експорту продовольства.

За інформацією експертів, найбільше кондитерських виробів до України імпортувала Туреччина, а шоколад імпортували з країн Євросоюзу.

Загальний обсяг імпорту шоколадних виробів за одинадцять місяців 2018 року становив 24,7 тис. тонн на загальну вартість 118,5 млн дол., а загальний обсяг імпорту кондитерських виробів за аналогічний період склав 13,4 тис. тонн на загальну вартість 41,4 млн дол.


Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: