НОВИНИ

Українські митники затримали іспанські томати з небезпечною міллю

15.02.2019 14:21

У Київській області на пункті митного пропуску «Димитрово» під час перевірки імпортних томатів в овочах виявили небезпечну південноамериканську томатну міль. Вантаж затримали та ліквідують. Про це повідомляє прес-центр Держпродспоживслужби.

Томати вагою 1,4325 тонн транспортувалися з Іспанії. В Україну приїхали з Польщі. Однак, на кордні виявили, що продукція заражена томатною міллю (Tuta absoluta Meyr.).

Шкідник поширений у країнах Південної Америки. До Європи через іспанські порти потрапив приблизно 2006-го. У цей же рік томатна міль з’явилася в Україні – в заражених європейських помідорах.

Шкідник особливо небезпечний та за різними даними може знищувати від 50 до 100% врожаю. Міль пошкоджує як саму рослину, так і готовий продукт, який урезультаті втрачає товарний вигляд та дуже швидко псується, що знижує можливість його експорту.  Південноамериканська томатна міль вважається одним з найнебезпечніших лускокрилих шкідників помідорів у Бразилії.

Представники Держпродспоживслужби вже надіслали до Польщі ноту з інформацією про невідповідність вантажу вітчизняним фітосанітарним нормам.


Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: