НОВИНИ

Україна підпише з Білоруссю та Молдовою угоди про співробітництво у галузі ветеринарії

03.09.2020 15:02
Doctors work with animals at the College of Veterinary Medicine.

Уряд України погодив проєкт постанови про денонсацію та вихід України з трьох угод, укладених у рамках СНД. Про це повідомив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль під час засідання Уряду 2 вересня 2020 року, пише agronews.ua.

Україна має намір вийти з Угоди про співробітництво у галузі ветеринарії, Угоди про співробітництво в галузі санітарної охорони територій держав СНД та Угоди про створення Координаційної ради з карантину рослин держав СНД.

Як пояснюється, з Білоруссю була підписана окрема угода, а з Молдовою — Ветеринарно-санітарна конвенція про співробітництво у галузі ветеринарної медицини.

Україна й інші держави СНД є членами Всесвітньої організації охорони здоров’я тварин, в рамках якої, головним чином, здійснюється співробітництво у сфері ветеринарної медицини, а також і інформування через систему WAHIS щодо негайних повідомлень про епізоотичну ситуацію.

Також співпраця між державами-учасницями СНД відбувається в рамках угоди про застосування санітарних і фітосанітарних заходів СОТ, яка передбачає убезпечення світової торгівлі шляхом встановлення та опублікування стандартів для міжнародної торгівлі тваринами і продукцією тваринного походження; вдосконалення структури та ресурсів національних ветеринарних служб.

При виході України з угоди про співробітництво в галузі ветеринарії між країнами застосовуватимуться двосторонні сертифікати з метою безперебійного експорту/імпорту живих тварин та продукції тваринного походження до держав СНД.

Нагадаємо, економічні наслідки локдауну 2020 року будуть менш значними, ніж очікувалося – прогноз.


Перегляди: 0
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: