НОВИНИ

Економічні наслідки локдауну 2020 року будуть менш значними, ніж очікувалося – прогноз

03.09.2020 09:32
sign-5023884_960_720

Світова торгівля відновлюється після пандемії коронавируса швидше, ніж після фінансової кризи 2008 року, вважають експерти Кільського інституту світової економіки. Про це повідомляє Bloomberg, пише agronews.ua.

Пандемія підштовхнула світову економіку до найглибшої спаду з часів Великої депресії. Первісне відновлення відображає зняття серйозних обмежень щодо стримування поширення коронавируса.

Політики застерігають від передчасного оптимізму, що найгірше вже позаду. СОТ заявила раніше в серпні, що прогнози сильного V-образного відновлення торгівлі в 2021 р можуть бути «надмірно оптимістичними».

Інші інституції, в тому числі Кільський інститут, займають більш впевнену позицію. 31 серпня керуючий директор МВФ Крісталіна Георгієва зазначила на «пожвавлення торгівлі».

Уряд Німеччини очікує, що економічні наслідки коронавируса в 2020 р будуть менш значними, ніж очікувалося.

Морські перевезення вже повернулися на рівень, на досягнення якого пішло більше року.

Кільський інститут стверджує, що збільшення кількості контейнерних перевезень підтверджує його висновок: рух суден в Північній і Південній Америці, Азії та Європі нормалізується. Фрахт повернувся на рівень, який можна було очікувати в кінці серпня – навіть без кризи.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: