НОВИНИ

Україна за місяць вичерпала квоти на поставки цукру в ЄС

06.02.2019 16:54

Україна вичерпала квоти на безмитні поставки цукру в ЄС за перший календарний місяць. Про це повідомляє НАЦУ «Укрцукор».

«30 січня була вичерпана квота на безмитні поставки цукру в ЄС в обсязі 20 тис. т. Це свідчить про те, що цей напрям залишається пріоритетним для українських виробників, особливо з огляду на логістичну близькість і світовий дефіцит, який очікується в наступному маркетинговому році», – прокоментувала голови правління НАЦУ «Укрцукор» і ведучий спікер Sugar World 2019 Руслана пляшок.

Сумарно, за січень було поставлено на зовнішні ринки 41 тис. т цукру. Основним покупцем стала Румунія і Азербайджан – 17% і 10% від загального обсягу поставок відповідно.

«Крім того, серед імпортерів були Італія та Іспанія (по 9%), Литва, Польща і Швейцарія (по 4%), що також свідчить про інтерес європейських споживачів до вітчизняного цукру, а для того, щоб закріпитися на цьому ринку, крім збільшення безмитних квот, необхідно підвищувати якість продукції та розширювати асортиментний ряд », – доповнила Руслана пляшок.

Вказується, що за вересень-січень 2018/2019 МР експортовано 240 тис. т цукру, що на 4% менше ніж за аналогічний період попереднього маркетингового року.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: