НОВИНИ

Україна ввела заборону на імпорт свиней з Німеччини

12.09.2020 07:01
unnamed

У п’ятницю, 11 вересня, Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів також повідомила про тимчасову заборону закупівель свиней з Німеччини. Про це повідомляє  прес-служба Держпродспоживслужби, пише agronews.ua.

Після першого спалаху африканської чуми свиней у Німеччині, який було виявлено цього тижня серед диких тварин у федеральній землі Бранденбург, низка країн ввела обмеження щодо імпорту продукції свинарства з ФРН.

Враховуючи рекомендації Кодексу здоров’я наземних тварин Всесвітньої організації охорони здоров’я тварин (OIE) та законодавство України, з метою запобігання занесенню на територію України збудника вказаної хвороби, розпорядженням Головного державного ветеринарного інспектора України з 10.09.2020 запроваджено обмеження на ввезення в Україну з Федеративної Республіки Німеччина сприйнятливих до АЧС тварин, генетичного матеріалу та продуктів від них (за винятком продуктів, що пройшли необхідну обробку, відповідно до вимог українського законодавства).

Нагадуємо, оприлюднено прогноз закупівельних цін на живих свиней на 14 – 20 вересня 2020 року.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: