НОВИНИ

Українські фуд-технологи придумали незвичайний рожевий шоколад

11.02.2020 18:30
58896_1_640x480

У 2019 році шоколадна фабрика Millennium запустила у виробництво новий продукт — рожевий шоколад. Для ринку шоколаду це рідкісний випадок появи справжньої новинки, а не переосмислення наявних рецептур. Пише unian.ua.

Цікаво, що рожевий шоколад – це запатентована розробка українських фуд-технологів, а не запозичений рецепт. Він на 100% складається із сировини натурального походження і не містить штучних барвників або ароматизаторів.

Втім, для споживача рожевий шоколад відрізняється не тільки особливостями рецептури, а й головною рисою — смаком. У нього легша текстура, ніж у білого шоколаду, смак менш солодкий, з яскраво вираженими фруктовими нотками. Процес запуску нового шоколаду на досить консервативному ринку — цікавий процес, в якому кожен етап складається з сотень деталей. Спочатку фахівці відвідують виставки і виробництва шоколаду з усього світу, вивчають тренди, збирають інформацію про новинки.

Зібравши дані, технологи беруться за розробку власного рецепту. Наприклад, для рожевого шоколаду цей етап тривав близько року. Не менш цікава частина створення нового смаку — проведення фокус-груп. Коли виходить щось абсолютно нове, думка людей на фокус-групах практично гарантовано ділиться надвоє: ті, кому кардинально не подобаються продукт, і ті, хто із задоволенням їх приймають. Так було і з рожевим шоколадом. Його смак став відкриттям для тих, хто в принципі відкритий до чогось незвичайного.

“В Європі рожевий шоколад зараз — хіт сезону. Тому для людей, які стежать за модними трендами і новинками, — це справжня знахідка», — упевнена маркетинг-директор шоколадної фабрики Millennium Арина Шебанова.


Перегляди: 11
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: