НОВИНИ

Угорщина не продовжуватиме заборону на імпорт українського меду

27.03.2024 10:08
6

Угорщина не буде відновлювати заборону на імпорт меду з України, незважаючи на протести своїх фермерів, які заявляють, що дешевий мед з України знижує ціни і загрожує витіснити їх з бізнесу. Про це повідомляє Укрінформ, пише agronews.ua.

Міністр сільського господарства Іштван Надь заявив, що одностороння заборона імпорту не мала позитивного впливу на угорський ринок, оскільки оптові закупівельні ціни не зросли так, як сподівалися місцеві фермери.

Водночас це завдало шкоди компаніям, які розфасовують та експортують мед до країн ЄС. За його словами, експортерам меду потрібен український мед, оскільки інакше вони не зможуть виконати контрактні поставки.

На питання, чи розглядає уряд можливість повторного введення заборони на імпорт, він відповів: “Ні, оскільки вона не має ніякого впливу”.

Більшість імпорту меду до Євросоюзу надходить з Китаю та України. За даними Єврокомісії, у січні-серпні 2023 року на український імпорт припадало 25% імпорту меду в ЄС.

Минулого року уряд прем’єр-міністра Віктора Орбана запровадив заборону на імпорт 24 сільськогосподарських продуктів з України, включаючи зернові, свинину і мед. 19 лютого він скасував заборону на імпорт меду, що викликало протести з боку близько 22 тис. угорських бджолярів.



Перегляди: 12
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: