НОВИНИ

У світі процвітає вирощування блакитних бананів

12.04.2024 18:15
13

У Східному Китаї помітно зросло вирощування блакитних бананів, відомих під науковою назвою Musa acuminata “True Blue”. Про це повідомляє freshplaza, пише agronews.ua.

Цей сорт вирізняється своїм синім відтінком і, як повідомляється, містить більший вміст антиоксидантів та стійкого крохмалю. Зростання обсягів вирощування пов’язане з такими факторами, як інтерес споживачів до екзотичних і поживних фруктів, сприятливі погодні умови та розвиток сільського господарства.

Кліматичні та ґрунтові умови регіону вважаються ідеальними для вирощування блакитних бананів, характеризуються помірними температурами, достатньою кількістю опадів і родючим ґрунтом.

Ця тенденція вирощування забезпечує економічні вигоди для місцевих фермерів, пропонуючи їм вищі врожаї та потенціал для збільшення прибутковості завдяки преміальним цінам на блакитні банани. Фермери переходять на вирощування цієї культури, щоб диверсифікувати дохід і підвищити сільськогосподарську стійкість.

Популярність блакитних бананів у Східному Китаї свідчить про ширшу тенденцію цінувати екзотичні фрукти з поживними властивостями. Вирощування цієї культури не лише задовольняє споживчий попит, але й сприяє економічним можливостям та екологічній стійкості, позиціонуючи синій банан як важливу культуру в сільському господарстві регіону.



Перегляди: 206
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: