НОВИНИ

У Польщі розповіли, коли скасують заборону на зерно з України

20.01.2024 14:05
zaboronu-eksportu-cherez-zahidni-kordoni

Польща збереже ембарго на імпорт українського зерна доти, доки Європейська комісія не розробить дієві механізми захисту польського ринку. Про це заявив заступник глави Міністерства сільського господарства і розвитку села Стефан Краєвський, повідомляє «Інтерфакс-Україна» з посиланням на польські ЗМІ,

Краєвський розповів, що брав участь у роботі місії міністра закордонних справ Польщі Радослава Сікорського та зустрічався із заступником міністра сільського господарства України Маркіяном Дмитрасевичем.

«З’явилося таке рішення, як ліцензування транспорту і транзиту. Якби продукт ішов до Польщі, українська сторона мала б повідомити про це польським службам, і вони вирішували б, що і в якій кількості, на яку суму і кому має йти», — зазначив Краєвський.

Крім того, Міністерство сільського господарства та розвитку села Польщі в соцмережі X (Twitter) відреагувало на появу в польських ЗМІ неперевіреної інформації про надходження українського зерна на польський ринок.

«Міністерство сільського господарства та розвитку села повідомляє, що заборона на імпорт зерна з України продовжує діяти. Вона збережеться доти, доки в межах ЄС не будуть розроблені відповідні механізми, які забезпечать захист нашого ринку», — йдеться в заяві.

Мінсільгосп Польщі закликав усіх, хто володіє інформацією про імпорт зерна з України, повідомити про це правоохоронним органам.


Перегляди: 1040
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: