НОВИНИ

У державну власність повернули 8 га узбережжя Дніпра, які належали Шуфричу

18.03.2023 15:16
foto1

Мовиться про частину берега Дніпра, яка розташована в межах Козинської селищної ради і належить до земель водного фонд. Завдяки прокуратурі у державну власність повернуто частину берега р. Дніпро в смт Козин вартістю понад 315 млн грн. Київський апеляційний суд повернув 8 гектарів землі у Київській області, які були незаконно відчужені на користь компанії, пов’язаної з екснардепом Нестором Шуфричем, у власність держави, повідомляє пресслужба Київської обласної прокуратури, пише agronews.ua.

Мовиться про частину берега Дніпра, яка розташована в межах Козинської селищної ради і належить до земель водного фонду.

Ділянки повинні перебувати виключно у державній чи комунальній власності, проте на підставі розпорядження районної державної адміністрації згадані 8 га були протиправно відведені у приватну власність.

Надалі ділянку внесли до статутного капіталу юридичної особи, пов’язаної з колишнім народним депутатом від забороненої проросійської партії “ОПЗЖ” Нестором Шуфричем — ТОВ “Амалфі Девелопмент груп”.

Враховуючи порушення законодавства, прокуратура стала на захист інтересів держави та звернулася до суду з відповідним позовом. На сьогодні Київський апеляційний суд залишив у силі рішення суду першої інстанції, яким вказаний позов, заявлений в інтересах Київської ОДА, задоволено.

Нагадаємо, український бізнесмен Олег Бахматюк назвав безглуздим звинувачення НАБУ та САП у підкупі голови Державної фіскальної служби, і попередив, що ця справа матиме негативні наслідки для компанії й держави, йдеться на сайті групи компаній Укрлендфармінг.



Перегляди: 4
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: