НОВИНИ

У час війни потрібно взагалі забути про продаж землі – Кошулинський

24.11.2019 12:04
1109573

Сьогодні забудьте про питання продажу землі. У нас війна йде зараз. Чи вам до цього? Замість ринку землі влада повинна взятись за розвиток українського сільського господарства. На відміну від сусідньої Білорусі, у якої значно гірші земельні можливості, українські фермери уже навіть не можуть утримувати скот. Таку думку в ефірі “Інтерв’ю з Литвиненко” на телеканалі ZIK висловив політик Руслан Кошулинський.

Він зазначив: зараз потрібно “взагалі забути” про продаж землі.

“Як казав Шептицький, під час війни землю не продають – за землю воюють”, – наголосив Кошулинський.

Політик переконаний: замість скасування мораторію потрібно розвивати українське фермерство.

“Дайте можливість сільськогосподарському фермерству, створіть йому умови. Сьогодні кількість великої рогатої худоби в Україні вже на порядок менша, ніж у Білорусі. Кількість територій Білорусі і земельних можливостей Білорусі та України просто не до порівняння – болотиста земля і українські чорноземи”, – підкреслив Кошулинський.

Натомість, за його словами, наші фермери уже не мають можливості утримувати велику рогату ходобу, скот “просто вирізають”.

“Про це навіть не думається. Тому сьогодні говорити про питання продажу землі – та забудьтеся, у нас війна йде зараз. Чи вам до цього? Маєте щастя, що українські хлібороби наповнили бюджет. У нас дві базові галузі наповнення бюджету – сільське господарство і металургія. Чому Москва поставила керченський міст? Тільки для того, щоб контролювати металургійну галузь України, було бажання і відрізати нас від портів. Це тільки тому, щоб не дати можливість вивезення і продажу нашого збіжжя закордон”, – переконаний Кошулинський.

https://www.youtube.com/watch?v=tS9IPgvZ6Oc&feature=emb_logo

“Маєте щастя, що сьогодні добре працюють наші фермери і збирають врожаї. Не буде цього – просто катастрофа. Дайте можливість людям заробляти гроші”, – додав Руслан Кошулинський.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: