НОВИНИ

Турецьке сімейне господарство експортує мініатюрні овочі

17.01.2019 09:30

Турецьке господарство «Еруст Тарим» з Анталії вирощує мініатюрні овочі і експортує їх до Європи та арабських країн. Це сімейне господарство вирощує мініатюрні овочі вже більше десяти років, і, оскільки тут не використовують хімічні засоби захисту рослин, їх продукція набула хорошу репутацію протягом багатьох років, повідомляє AGF.

Спочатку в господарстві вирощували лише три види продукції, зараз пропозиція зросла до майже 20 найменувань, включаючи, мініатюрні баклажани, кабачки, шпинат, різні салати, томати-черрі, столовий буряк, солодкий перець, селера, редис, рукколу, квасолю, цибулю і моркву п’яти різних кольорів. За словами Мустафи Еруста, директора господарства, овочі вирощують на площі 150 га, при цьому поля розташовані в районах Серик і Аланья. Район Серік особливо підходить для вирощування овочів в зимовий період, а плато Аланья дуже підходить для вирощування влітку. Завдяки використанню двох місць розташування господарство здатне виробляти і пропонувати продукцію протягом цілого року.

Оскільки вирощування мініатюрних овочів вимагає короткого вегетаційного періоду, застосування хімічних засобів захисту рослин стає непотрібним. Крім того, такі овочі мають відмінний смак і дуже корисні для здоров’я. Мустафа Еруст пояснює, що мініатюрні овочі використовуються, головним чином, для приготування страв преміум класу. Такі овочі популярні, перш за все, в великих містах. Їх купують деякі супермаркети і ресторани. Споживачі вибирають мініатюрні овочі тому, що вони корисні для здоров’я, свіжі і не містять залишкових кількостей пестицидів. Ціна на мініатюрні овочі вище, ніж на традиційні. В даний час їх фасують по 6-7 штук в упаковки масою 250 г. Якщо звичайні кабачки в кінці грудня 2018 року коштували 0,66-0,82 євро / кг, упаковка з мініатюрними кабачками продавалася за 0,99-1,15 євро (3,96-4,60 євро / кг).


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: