НОВИНИ

Туреччина заявила про припинення зернової угоди

07.05.2023 13:05
498e07a-62702071-605

Дія зернової угоди може припинитися, якщо під час запланованих на 5 травня переговорів, які мають пройти в Стамбулі, сторонам не вдасться досягнути позитивних результатів. Про це заявив прессекретар президента Туреччини Ібрагім Калин, пише CNN Turk, передає agronews.ua.

«Якщо зустріч не зробить позитивного внеску, відвантаження зерна може припинитися 18 травня. За відсутності позитивного рішення можуть виникнути серйозні проблеми зі світовим постачанням продовольства», — зазначив Ібрагім Калин.

Він наголосив, що майбутня зустріч делегацій України, Туреччини та рф має велике значення для майбутньої роботи зернового коридору.

Слід зазначити, що у квітні рф в черговий раз заблокувала Чорноморський зерновий коридор. Переговори метою яких має стати відновлення експорту зерна з України запланували на 5 травня. Вони мають відбутися в Стамбулі за участі заступників міністрів оборони України, Туреччини та рф.

Міністерство оборони рф звинуватило українську сторону в нібито порушенні зобов’язань, передбачених зерновою угодою через атаку дронів, яка відбулася в окупованому Севастополі. За версією російських окупантів, зазначені морські дрони запустили, використавши акваторію порту Одеса.



Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: