АГРОВІДЕО

Димерська громада безкоштовно отримала насіння овочів для весняної посівної

03.05.2023 16:07
ЗАСТАВКА ЗЕРНО ДИМЕР

Представники програми USAID з аграрного і сільського розвитку надали безкоштовно жителям Димерської громади насіння овочів для весняної посівної. Про це повідомила прес-служба Всеукраїнської асоціації громад, пише agronews.ua.

Димер та 34 села місцевої громади на півночі Київщини практично з першого тижня війни Росії проти України опинилися під російською окупацією. Через підрив мосту між Лютежем та Демидовом ці території опинилися в ізоляції, відрізані від постачання продуктів і медикаментів.

«У нас постраждало 1250 об’єктів житлового та нежитлового фонду, серед них – школи, садочки, житлові приміщення, багатоквартирні будинки. В результаті окупації громада залишилась без світла, без інтернету, без зв’язку, водо-, теплопостачання, без транспортного сполучення»,- згадує Володимир Підкурганний, Димерський селищний голова.

Наразі, як зазначає селищний голова, більша частина евакуйованих мешканців повернулась. Громада активно відновлюється та повертатися до звичного життя.

«Однією з особливістю  громади є те, що це сільська місцевість. Питома частина населення – це люди похилого віку, які традиційно обробляють свої присадибні ділянки», – додає він.

Окремою проблемою Димерський селищний голова назвав підтоплення  сільськогосподарських угідь через пошкодження дамби, що додає перешкод  для початку весняної посівної.

✅ У квітні 2023 року Димерська територіальна громада стала учасником Ініціативи USAID на підтримку стійкості агросектору (AGRI-Україна) в рамках якої отримала насіння овочевої групи для весняної посівної.

Мешканці Димерської громади ефективно використовують кожен клаптик землі, на якому можна виростити врожай, адже переконані, що городина з присадибних ділянок допоможе стабілізувати ситуацію із продовольчою безпекою громад у період військового стану.

«Тому надзвичайно актуальним питанням є входження в сезон весняно-польових робіт. З урахуванням цінової політики на посівні матеріали та агропродукцію цьогоріч, допомога посадковим матеріалом є цілком доречною нашій громаді», – зазначив Підкурганний. 

Загалом в рамках ініціативи 40 000 домогосподарств 382 громад, зокрема 145 – прифронтових та деокупованих, отримають насіння овочів для весняної посівної через Агентство США з міжнародної допомоги (USAID). Доставкою насіння займається  Всеукраїнська асоціація громад у партнерстві з Новою Поштою в рамках проекту Гуманітарна пошта України.

???? Компанія Байєр передала аграріям через Ініціативу USAID на підтримку стійкості агросектору (AGRI-Україна) 530 кг насіння моркви та понад 350 т насіння кукурудзи. Незабаром ще сім інших міжнародних насіннєвих компаній (Enza Zaden, Lark Seeds, Nunhems, Hazera, Seminis, Rijk Zwaan та Syngenta) надали ще 401 кг насіння капусти, моркви, редису, томату, огірків, кукурудзи, цибулі, кавуна, дині, кабачків. 

???? Також Програма USAID АГРО підготувала для агровиробників інфографіку з рекомендаціями для ефективного вирощування та зберігання овочів. ЇЇ можна переглянути та завантажити за посиланням.


Проект «Згуртовані громади» – це проект, який виконується Всеукраїнською асоціацією громад за підтримки Програми USAID АГРО. Його мета – підтримка стійкості та життєздатності громад в умовах війни через своєчасну логістику товарів першої необхідності, а також ресурсів для агровиробництва.

Програма USAID з аграрного і сільського розвитку (АГРО) впроваджується компанією Кімонікс Інтернешнл. Мета програми: прискорення економічного розвитку сільських громад України, що потребують найбільшої підтримки, шляхом покращення управління в сільськогосподарському секторі. З 1 вересня 2022 року АГРО стала одним із імплементаторів програми AGRI за такими напрямами: надання доступу до послуг зі зберігання, сушіння та переробки продукції, допомога під час посівної, розширення доступу аграріїв до фінансування.

Американський народ, через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID), надає економічну та гуманітарну допомогу по всьому світу понад 60 років. В Україні допомога USAID надається у таких сферах, як: економічний розвиток, демократія та управління, охорона здоров’я і соціальний сектор. В Україні Агентство США з міжнародного розвитку надає технічну та гуманітарну допомогу починаючи з 1992 року. Для того, щоб отримати додаткову інформацію про діяльність USAID, просимо Вас звертатися до Відділу зв’язків з громадськістю Місії USAID в Україні за тел. (+38 044) 521-57-53. Запрошуємо відвідати вебсайт Місії: http://www.usaid.gov/ukraine та сторінку на Facebook: https://www.facebook.com/USAIDUkraine.

Сполучені Штати Америки, діючи через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID), започаткували Ініціативу на підтримку стійкості агросектору (Agriculture Resilience Initiative) – AGRI-Україна з метою зміцнити виробництво та експорт української аграрної продукції та сприяти пом’якшенню загальносвітової продовольчої кризи, яка поглиблюється внаслідок розв’язаної Росією брутальної війни. Ініціатива AGRI-Україна є критично важливою для підтримки експорту та потреб українського аграрного сектору, який залишається вразливим на тлі триваючої військової агресії Росії. USAID вже виділило сто млн. дол. на реалізацію Ініціативи і має на меті залучити ще 150 млн. дол. від інших міжнародних донорів і приватного бізнесу, аби досягти загальної суми фінансування 250 млн. дол. AGRI-Україна зосереджує свою увагу на таких напрямах діяльності: 1) закупівля і передача критично важливих матеріально-технічних ресурсів аграріям, які їх потребують 2) удосконалення і збільшення можливостей експортної логістики та інфраструктури 3) розширення доступу аграріїв до фінансування, щоб забезпечити максимальні врожаї 4) надання ММСП послуг з сушіння, зберігання та переробки сільськогосподарської продукції.



Перегляди: 6
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: