НОВИНИ

Прогноз цін на продукти, збіжжя та пальне у лютому

12.02.2020 07:02
fc2247d-690-2

Ціни на зернові в Чорноморському регіоні знижуються другий тиждень поспіль, як для врожаю 2019 року так і для врожаю наступного сезону. Про це повідомляє пресслужба Agritel.

Після активного зростання з середини січня, кукурудза минулого тижня змінила тренд. Зокрема, українська кукурудза знизилася в ціні на $4 за т до $182 за т на умовах FOB. У той же час ціни на кукурудзу наступного врожаю (CME Black Sea Corn) все ще знаходяться вище цін врожаю 2019 року.

«З самого початку спалаху коронавірусу попит на чорноморське походження знижується, особливо для поставок в більш тривалі періоди, такі як квітень або травень», — відзначили аналітики.

Пшениця почала падіння ще раніше і йде вниз ще активніше. Після зростання у січні 2020 року ціна знижується у лютому. Публікує nibulon.com.

Причин експерти називають декілька, але серед основних – теж епідемія коронавірусу в Китаї, який спричинив зниження попиту на світових ринках.

Також у лютому очікується зниження цін на бензин у середньому на 5%. Як відзначають експерти, це теж пов’язано з коронавірусом в Китаї. Світові ціни на нафту на тлі паніки пішли вниз і це може призвести до зниження цін на пальне на українських заправках. Однак ціни можуть залишитися на колишньому рівні, якщо при зниженні цін на нафту, долар в Україні буде продовжувати рости. Про це пише rbc.ua.

А от ціни на харчові продукти в середньому зростуть на 10-20%. Це підвищення буде традиційним, через те, що в лютому завжди дорожчають овочі минулорічного врожаю. Можливо також подорожчання молочних продуктів.


Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: