НОВИНИ

Три слони, на яких тримається органічне землеробство

23.01.2019 11:55

Органічні продукти набувають популярності у всьому світі. Люди прагнуть споживати здорову їжу, і сільгоспвиробники слідують цьому тренду, все частіше пропонуючи ринку такий бажаний organic, передає  agro.guide.

Дехто вважає це не більш ніж маркетинговим ходом. Хтось заробляє чималі гроші, вчасно піймавши хвилю попиту.

Проте саме органічне виробництво суттєво відрізняється від традиційного землеробства. Фундаментальні його принципи наводить проект UHBDP: використання компосту, сівозміна, висадка пермакультур.

Компост є життєво важливою частиною органічного землеробства і ключовим інгредієнтом у здоровому органічному ґрунті. У кращому випадку, коли все зроблено правильно, компост – це дієвий спосіб підвищити вміст поживних речовин і якість ґрунту.

Сівозміни виступають природним способом для органічних фермерів зменшити кількість шкідників, бур’яни та хвороби ґрунтів. Це також спосіб уникнути виснаження поживних речовин у ґрунті, що означає більше родючого ґрунту і кращої продукції рослинництва.

Сівозміни також сприяють зменшенню ерозії ґрунту.

Пермакультури – це коли один вид рослини цілеспрямовано посаджений біля іншого, тому що вони добре ростуть разом. Органічні фермери і садівники шукають рослини, що будуть найкраще рости разом, перш ніж починають висадку.

Наприклад, посадка базиліка і кропу біля томатів може захистити їх від небажаних томатних гусинець, які є шкідниками не тільки томатів, а й картоплі, баклажанів і перцю.

Серед основних переваг органічного землеробства експерти виділяють:

здоровіші і більш поживні продукти

менше забруднення навколишнього середовища

відсутність ГМО та пестицидів

здоров’я самих виробників, яким не доводиться контактувати з “хімією”.


Перегляди: 3
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: