НОВИНИ

Створення доданої вартості всередині країни – найголовніший пріоритет АПК

13.10.2019 13:05
30144409.807540.7190

В агропромисловому комплексі України на сьогодні найголовніше — це створити додану вартість всередині країни. Про це AgroPortal.ua в рамках АГРОПОРТ Схід Харків 2019 заявила заступник міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Інна Мєтєлєва.

«Один працівник у сільському господарстві створює 9 робочих місць у ланцюзі доданої вартості. Це та модель, яка може бути реалізована навіть на рівні малих сільгоспвиробників та форм їх об’єднання, на кшталт кооперативів», — додала вона.

Як приклад такого ланцюга «виробництво-переробка-збут» вона привела фермерське господарство «Юпітер», яке презентувало свою продукцію — сири — у рамках АГРОПОРТ.

«Це те, на що будуть фокусуватися і державна політика, і міжнародно-технічна допомога. Окремі пріоритети, які буде моніторити уряд, — це збільшення зайнятості у сільській місцевості», — констатує Інна Мєтєлєва.

Вона додала, що розвиток ринку праці на селі і рівня зайнятості населення відбуватиметься через систему підтримки малих сільгоспвиробників, їх об’єднань, інтеграцію в ланцюги доданої вартості, та з доступом до сучасних знань, технологій та фінансових можливостей.

У свою чергу голова фермерського господарства «Юпітер» Наталія Коваль додала, що зайнятися сільським господарством її, як колишнього викладача вишу, підштовхнуло відсутність на ринку якісної молочної продукції.

На сьогодні ФГ має 250 молочного стада, виробляє 6 т молока за день та здає його на переробку. Продукція розкуповується миттєво, тому «Юпітер» розширює виробничі потужності.


Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: