НОВИНИ

Стали відомі пріоритети Доктрини продовольчої безпеки РФ

10.02.2020 16:02
unnamed (3)

РФ оновила Доктрину продовольчої безпеки. Програма передбачає нарощування виробництва цукру та олії, овочів та фруктів, а також акцент на розвитку вітчизняної селекції. Про це пише agroxxi.ru.

За інформацією російських ЗМІ, забезпеченість РФ олією становить 90% від власних потреб, останнім часом спостерігається ріст задоволення потреб країни рибною продукцією (+5%), зростає виробництво насіння всіх сільгоспкультур (рівень покриття потреб – 62,7%). Проте за окремими культурами РФ практично повністю залежить від імпорту. Найвища залежність залишається по цукровим бурякам і картоплі.

Сільгоспвиробникам рекомендовано орієнтуватися на вирощування овочів та фруктів так,щоб 2025 року рівень їх присутності на внутрішньому ринку становив 90% і 70% відповідно. До цього ж часу РФ має перейти на 75% забезпечення потреб країни насінням вітчизняної секції.

За інформацією завідувача кафедри агроекономіки Економічного факультету МГУ Сергія Кисльова, в Доктрині наведено показники за фізичною та економічною доступністю продовольства, розширено питання безпечності харчування. Також оприлюднено перелік ризиків, які містять економічні ризики на рівні окремих галузей сільського господарства.

Серед пріоритетів РФ кооперація науки, освіти, промисловості, розвиток сільських територій, підвищення рівня життя на селі, створення робочих місць. Окремо виділено питання контролю за фіто санітарною ситуацією в країні.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: