НОВИНИ

Стало відомо, яку саме кукурудзу беруть на продаж

11.08.2021 12:04
кукурудза

Для свіжого ринку головне, щоб качан був виповненим до самого кінчика та вкритий гарною листовою обгорткою, вважає Сергій Скороход, директор магазину «Адоніс» у селі Великі Копані Херсонської області. Підприємство, яке він очолює, є дистриб’ютором турецької селекційної компанії MAY Seed, у портфелі якої цукрова кукурудза займає одне з чільних місць. Про це повідомляє журнал «Плантатор», пише agronews.ua.

«Свіжий ринок тоннами не рахує, – пояснив спеціаліст. – Одна рослина солодкої кукурудзи MAY Seed дає в середньому 1,5 шт. товарних качанів. Деяким фермерам вдається отримати два товарні качани з рослини, але для цього треба забезпечити полив, грамотну агротехніку та не переущільнювати посадки, щоб у кожної рослини була достатня площа живлення й достатньо світла для фотосинтезу».

Як правило, на одному гектарі вирощують 40–55 тис. рослин. Висівати гібриди можна конвеєром, на півдні останній термін — 20 липня, в інших регіонах — початок липня.

«Для переробників має значення вихід зерна із качана солодкої кукурудзи. У гібрида Карамелло F1, який дуже люблять переробники, цей показник становить 13,4%», – додав Сергій Скороход.

Нагадаємо, що озвучено причини обвалу цін на нафту та тиску на олійні вироби.



Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: