НОВИНИ

Озвучено причини обвалу цін на нафту та тиску на олійні вироби

11.08.2021 08:06
7-51

В Таїланді, Малайзії, Японії, В’єтнамі, Туреччині та Ірані спостерігається стрімке зростання нових випадків захворювань на Covid-19, причому в деяких країнах воно стало рекордним з початку пандемії. Про це повідомляє Грейн Трейд, пише agronews.ua.

У США, де вакциновано половину населення, кількість нових захворювань перевищила 100 тис випадків за добу. Найбільше їх у південних штатах, де рівень вакцинації нижчий. Штам «дельта» вже добрався до Флориди, де перевищено пік захворюваності зимової хвилі та досягнуто нових історичних максимумів.

В Китаї в понеділок підтвердили 125 нових випадків Covid-19 у порівнянні з 96 випадками днем раніше, тому влада посилює карантинні обмеження і вже скасувала авіарейси у 46 великих містах, а також обмежила роботу громадського транспорту у 144 небезпечних зонах.

Крім того Китай, що є найбільшим світовим імпортером нафти, скоротив у липні її закупівлю до 9,7 млн барелів/добу у порівнянні з 9,8 млн барелів/добу у червні та 12,1 млн у липні 2020 р.

Нафтові котирування на світових біржах різко знизилися. Жовтневі ф’ючерси на нафту марки Brent обвалилися на 4,5% до 68 $/барель, втративши з початку серпня 11%, але наприкінці торгів відновилися до 69 $/барель. Жовтневі ф’ючерси на нафту WTI впали до 65,44 $/барель, але потім відновилися до 66,5 $/барель, втративши за день 4,1%, а з початку серпня – 12% ціни.

Ф’ючерси на малайзійську пальмову олію вчора впали на 1,7% до 4200 рінггитів/т або 993 $/т слідом за цінами на нафту та на прогнозах скорочення експорту.

На біржі СВОТ жовтневі ф’ючерси на соєву олію знизилися на 1,8% до 1323 $/т під тиском ринків нафти та пальмової олії, а також на тлі гарного стану посівів сої у США.

Ціни на українську соняшникову олію складають 1200-1270 $/т FOB залежно від термінів поставки. Попри збільшення прогнозів врожаю соняшника в Україні та Росії, продавці не опускають ціни на олію, оскільки очікують активізації закупівель імпортерами на тлі значних цін на соєву олію, які вищі, ніж на соняшникову.

Нагадаємо, що оприлюднено ціни на новий врожай картоплі в Україні.



Перегляди: 4
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: