НОВИНИ

Стало відомо, як виростити ківі в домашніх умовах

27.02.2024 19:19
12

Китай вважають батьківщиною ківі, саме там він був помічений вперше і поширився звідти по всьому світу. Візуально, пагони рослини нагадують лозу, тому її можна вирощувати не лише для одержання плодів, а й як декоративне. Виростити його в домашніх умовах можна просто з кісточки, а при правильному догляді урожай смачних та соковитих плодів вам забезпечений. Про це повідомляє Сад й Город, пише agronews.ua.

Щоб отримати той результат, на який ви розраховуєте дуже важливо правильно провести всі підготовчі процеси перед посадкою. Процес підготовки до посадки включає кілька етапів.

Перший етап полягає у підборі плода, він має бути необробленим. В іншому випадку отримане насіння в майбутньому не проросте. Обов’язково зверніть увагу на ступінь стиглості плода, він має бути повністю стиглим.

Для пророщування насіння вам знадобиться ємність. Тут можна використовувати невеликий кухоль або горщик для рослин.

Другий етап – це підготовка ґрунту. Для створення максимально комфортних умов для ківі необхідно змішати, у рівних кількостях, вермікуліт, перліт, органічні добрива та торф. Посаджена в такий грунт суміш рослина обов’язково віддячить вам рясним врожаєм і стрімким зростанням.

Третій етап – це вибір місця. Для того щоб насіння проросло їм потрібно багато денного світла, якщо його буде недостатньо – насіння може не прорости. Тому вибирайте місце, де багато сонця або подбайте про додаткове освітлення.

В середині ківі знаходиться велика кількість насіння, яке ми практично не помічаємо. Якщо дотримуватись агротехніки, то з них можна виростити велику і красиву рослину.

Щоб добути насіння з плоду і при цьому ніяк не пошкодити, потрібно обережно розім’яти м’якоть і помістити його в склянку з водою. Після цього перемішайте і залиште на кілька хвилин. В результаті все насіння просто спливає на поверхню, а вам залишиться тільки зібрати їх і просушити.

Волога – це все що потрібно для того, щоб насіння проросло. Для цього помістіть, заготовлене раніше сухе насіння, в ємність і залийте теплою водою. Для того щоб насититися вологою і прорости насіння має бути у воді не менше 7 днів. Обов’язково кожні 2 дні змінюйте воду, щоб у ній не завелися бактерії та не заразили майбутні паростки.

Коли насіння почне прокльовуватися їх переміщують у теплицю. Так як рослину вирощуємо в домашніх умовах, то в якості теплиці можна використовувати будь-який пластиковий контейнер або придбати міні теплицю, яка поміститься у вас на підвіконні.

На дно контейнера покладіть паперовий рушник, зволожте його водою і викладіть насіння. Щоб насіння росло швидше, накрийте контейнер поліетиленовою плівкою або склом. Потім помістіть його в добре освітлене місце на кілька днів. Цього часу достатньо, щоб ваші паростки стали повністю готові до повноцінної посадки.

Посадка полягає в тому, що підготовленою грунтосуміш обережно засипаємо наше проросле насіння і за допомогою пульверизатора зволожуємо її. Далі поміщаємо ємність у тепле та світле місце, де наша рослина зростатиме та розвиватиметься.

Важливо пам’ятати, що рослина дуже не любить сухий ґрунт, тому дуже уважно стежте за рівнем вологості в горщику. Надмірний полив також може зашкодити, занадто велика вологість може призвести до загнивання кореневої системи.

У літній період багато господинь люблять виносити рослину на балкон або на вулицю. Тут головне пам’ятати, що рослина зовсім не терпить протягів та вітру, а також різких перепадів температури, які у нас бувають з настанням ночі. Тому щоб ківі почувалося добре на свіжому повітрі, обов’язково стежте за температурою та вітряністю погоди.

Для того щоб лоза мала прекрасний зовнішній вигляд і була здоровою потрібно регулярно підгодовувати культуру органічними добривами. Найкраще підживлення проводити навесні.

Як бачите виростити ківі в домашніх умовах нескладно. Головне дотримуватись основних правил агротехніки і красива здорова рослина зі смачними плодами радуватиме вас цілий рік.



Перегляди: 90
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: