АНАЛІТИКА

Стало відомо, як в Україні змінилися ціни на картоплю

21.03.2024 07:02
1

На український ринок з початку поточного тижня почали масово надходити партії імпортної картоплі нового врожаю. Даний факт вже негативно позначився на відпускних цінах на місцеву продукцію. Про це повідомляє EastFruit, пише agronews.ua.

Так, тільки за останній тиждень, згідно з даними щоденного моніторингу проєкту, ціни на картоплю в Україні знизилися в середньому на 12% і сьогодні варіюються в діапазоні 14-20 грн/кг ($0,36-0,51/кг). При цьому імпортна картопля нового врожаю виробництва Єгипту та Азербайджану сьогодні надходить у продаж по 25-30 грн/кг ($0,64-0,77/кг).

Варто зазначити, що на поточному тижні на українському ринку також істотно зросла і пропозиція місцевої продукції. Так, з настанням відносно теплої погоди більшість виробників поспішають реалізувати обсяги торішньої картоплі, що залишилися на зберіганні, і повністю сконцентруватися на посівній кампанії. Тим часом населення також почало активно розпродавати залишки картоплі, якісні показники якої здебільшого досить невисокі.

При цьому, попри здешевлення в даному сегменті, на сьогодні картопля в Україні коштує в середньому у 2,5 раза дорожче, ніж в аналогічний період минулого року.



Перегляди: 5050
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: