НОВИНИ

Стало відомо, як обирати вино правильно

14.12.2021 18:29
wine-bor-42079207901-1170x585

Перед вибором потрібно визначитися, які саме вина подобаються вам більше: алкогольні або більш легкі, насичені або нейтральні, з високою кислотністю або навпаки. Також хорошим орієнтиром буде їжа, яка стане гастрономічною парою до напою: наприклад, якщо ви плануєте вечеряти м’ясом, варто вибрати червоне вино, а якщо рибою – біле. Про це повідомляє life.nv.ua, пише agronews.ua.

????Ціна – не завжди показник якості. Наприклад, дорогий Pinot noir має нотки пітного коня, грибів, підліску та крові. Не всім сподобається таке вино, незважаючи на його вартість. Тим більше, що частину ціни такого вина складають бренд, ім’я та культовість.

???? При виборі вина варто звертати увагу на відсоток вмісту алкоголю. Він зазначений на всіх пляшках. Чим вище алкоголь – тим вища калорійність.

???? При виборі вина варто звернути увагу на його характер. Їх розрізняють два: теплий і холодний. На це впливає клімат, в якому росте виноград і виробляють напій. Холодні вина більш елегантні, стримані за ароматом, у них менше алкоголю і вища кислотність. Любителям таких смаків варто придивитися до країн Нового світу з більш холодним кліматом. І навпаки, якщо ви любите насичені, алкогольні, то вибирайте вина з теплим характером з жарких країн.

???? Якщо визначитися з вином самостійно все-таки складно, можна звернутися за допомогою до консультанта, але в такій ситуації потрібно чітко сформувати ваш запит. Назвіть співробітнику магазину головні критерії відбору: риба або м’ясо, алкогольне чи ні, ароматне чи ні, питке чи не питке.

Вина Нового Світу – це ідеальне поєднання ціни та якості, а рік врожаю в них не відіграє суттєвої ролі. Також краще вибирати червоні вина з 3-5 роками витримки, а білі і рожеві – молоді. Кожна з країн Нового Світу славиться певним вином:

✅ПАР – червоними винами з Пінотаж, в яких можна вловити відтінки йоду і ліків;

✅ Аргентина – червоним вином Мальбек, яке ідеально підходить до м’яса;

✅ Шенен Блан з ПАР, Совіньон Блан з Нової Зеландії і карменер з Чилі вважаються класикою білих вин.

Італійські вина мають власну класифікацію, від якої залежить вартість. Вина з Тоскани і П’ємонту будуть дорожчими, ніж вина з Венето, Калабрії і Абруццо.

Читайте також: В Україні вирішення земельних спорів на роздоріжжі кодексів



Перегляди: 14
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: