НОВИНИ

Стало відомо, скільки важить найбільша ягода лохини у світі

16.03.2024 11:05
4

І знову побито рекорд Гіннеса на найбільший плід лохини. Це великий стрибок, адже нинішній рекордсмен – ягода лохини, що важить цілих 20,4 г! Попередній рекордсмен походив із Західної Австралії і важив 16,2 г. Про це повідомляє jagodnik, пише agronews.ua.

Лохина, що потрапила до Книги рекордів Гіннеса, була представлена компанією Costa Group. Плід походить із сорту Eterna, який є частиною міжнародно визнаної програми Costa з поліпшення сортів. Вона спрямована на виведення нових сортів лохини для вирощування в різних регіонах світу. Серед них – Америка, Марокко, Китай та південно-східна Африка.

Найбільша у світі ягода лохини була зібрана 13 листопада 2023 року на ягідній фермі Costa в місті Корінді, Новий Південний Уельс, Австралія. Ягода вагою 20,40 г (0,71 унції) і діаметром 39,31 міліметра походить з ферми Бреда Хокінга, Джессіки Скальцо та Марі-Франс Куртуа.

Як зазначає Бред Хокінг, сорт “Етерна” відомий своїми великими плодами, твердістю і дуже хорошим терміном зберігання після збору врожаю.

“Як сорт, “Етерна” має дійсно чудовий смак і регулярні великі плоди. Ми вибрали саме цю ягоду з групи з 20 дуже схожих”, – каже Бред.



Перегляди: 87
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: