НОВИНИ

Стало відомо, скільки українцям наразі обійдеться борщ

13.09.2022 07:16
Borshh-s-yablokami

Продавчиня м’яса Лідія каже, з початку війни продажі впали приблизно на 30 відсотків, а от товару вистачає. «Хто бере та як брав, хто трохи менше, ну, беруть трошки», – каже вона. Про це повідомляє ТСН , пише agronews.ua.

Окіст на борщ на 29 гривень, додатково суповий набір – 10 гривень. Квасоля до них -15 гривень великий стакан.

На овочевій ятці 5 картоплин, дві цибулини – одна на бульйон, інша на засмажку, одна морквина, одна капустина та одна голівка часнику, обходяться у 70 гривень. Додатково буряк ще 13 гривень.

Тож на ринку можна купити необхідне для борщу на 140 гривень.

Заступник міністра аграрної політики й продовольства України Тарас Висоцький запевняє, врожай цього року достатній. Тож принаймні восени ціни будуть доступними. Зростуть лише природно – взимку, коли вартість їх зберігання стане вищою. «Тому у кого буде можливість навіть у домашніх умовах зберігати, рекомендуємо такий запас сформувати», – каже він.  

Фермерів, які втратили врожай через тимчасову окупацію, в уряді просять фіксувати збитки і залишати заявки на компенсації на порталі «Дія». Позитивні прогнози щодо продуктових полиць і в одній з мереж супермаркетів. Там кажуть, базові наїдки будуть за адекватну ціну, забути цьогоріч треба лише про недорогі баштанні.

Той самий набір продуктів для борщу вже у супермаркеті обійдеться на кілька гривень дорожче, бо домашньої квасолі тут немає, лише консервована.



Перегляди: 6
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: