НОВИНИ

Стало відомо, скільки збитків понесли аграрії від посухи

02.05.2020 20:05
49919671_101

За оцінками Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України (МЕРТ), через кліматичні зміни у 2020 році від посухи в Україні постраждало 10-15 % всіх посівів. Про це повідомляє AgroPolit, пише agronews.ua.

В уряді, цей відсоток складає, приблизно 0,5 млн га засіяних угідь, а для компенсації втрат знадобиться сума на рівні 2,5 млрд грн.

Також в уряді не вважають ситуацію критичною, однак готують варіанти, за допомогою яких керівництво держави визначить джерело надходжень коштів, передбачених для компенсацій постраждалим аграріям.

Варто зауважити, що перенаправити частину коштів з 4 млрд грн. держпідтримки – не вийде, адже програми вже розписані. Однак уряд розглядає варіант з внесенням змін у ст. 17 законопроекту №3295 «Про державну підтримку сільського господарства України»  та інших законів Україні щодо функціонування Державного аграрного реєстру та удосконалення державної підтримки виробників сільськогосподарської продукції».

Внесення відповідних змін у цей законопроект дозволить винайти необхідні 2,5 млрд грн на компенсацію втрат агропідприємцям, постраждалим від посухи, тощо.

Читайте також: через посуху Україна може втратити 20% врожаю.


Перегляди: 19
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: