НОВИНИ

Стало відомо про посівні злочини окупантів у Запорізькій області

07.04.2022 13:00
Aerial view of the field

Голова Запорізької обласної військової адміністрації Олександр Старух повідомив, що у Запорізькій області окупанти масово викрадають сільськогосподарську техніку та матеріали для посівної. Про це він сказав в ефірі інформаційного телемарафону, пише agronews.ua.

“Такі факти є, вже пару тижнів така ситуація. Я б тут розділив територію нашої області на кілька регіонів. Перше – це там, де ведуться бойові дії і, відповідно, не можна проводити ніяких сільськогосподарських робіт. Є території, де вони велися, чи стояли війська, чи обстріли були і, відповідно, люди, коли виходять на роботи, кілька випадків вже було, коли підірвалися на касетних снарядах, і там ускладнена ситуація і небезпечна для життя. І третя історія – те, що масове пограбування іде… Тобто крадеться техніка (сільськогосподарська, для посівної – УНІАН) досить масово, крадеться посівний матеріал”, – сказав Старух.

Він додав, що окупанти продають награбоване на тимчасово окупованих територіях на сході України.

“Але вони, знаєте, в одному місті крадуть, а в другому місті потім продають… Тобто займаються “зароблянням” грошей… Це крадії. Є випадки і багато, коли різні добрива крадуть. Один з фермерів великих розповідав, що вкрали все, залишили саме дешеве. Тобто люди розуміють, що роблять. Відповідно забирають найдорожче, потім продають, тому що звичайно, що на окупованій тимчасово території ускладнений вивіз збіжжя, і матеріалів для обробки, і добрив”, – зазначив голова Запорізької обласної військової адміністрації.
Старух провів історичні паралелі поведінки окупантів в Україні сьогодні з діями більшовиків в Українській народній республіці на початку 20 століття.

“Мені це (викрадання техніки та матеріалів для посівної – УНІАН) нагадує 1917-18 роки, першу “більшовицьку хвилю”, коли вони зайшли в Україну, тоді в Українську народну республіку, вкрали всі паротяги, вугілля… Тобто мені нагадує усе це той період, коли йшов пограбунок всього, що можна вкрасти, що “погано лежить”. Звички не змінились: 100 років пройшло, а звички залишились ті самі”, – підсумував Старух.

Читайте також: Туреччина заблокувала засоби захисту рослин для України.



Перегляди: 0
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: