НОВИНИ

Стало відомо, наскільки вистачить продовольчого зерна в Україні

04.03.2022 07:01
zerno-rji-1

країна повністю забезпечена продовольчим зерном на рік наперед. Про це ідеться у зверненні Мінагрополітики до суб’єктів зернового ринку, пише agronews.ua.

У зверненні сказано, що відповідно до прогнозного балансу попиту та пропозиції на 2021/2022 маркетинговий рік виробництво зерна, за попередніми даними Держстату, складає 85,7 млн т (у тому числі  пшениці 30,1 млн т). Внутрішнє споживання – 19 млн т (у тому числі пшениці 7 млн т буде повністю забезпечено за рахунок власного урожаю).

Станом на 1 березня 2022 року за оперативними даними Державної митної служби України зернових експортовано 43 млн т (в тому числі пшениці — 18 млн т (з неї продовольчої — 12,1 млн т та фуражної — 5,9 млн т). Отже, залишків продовольчої пшениці в обсязі 3,7 млн т, що складає майже річне споживання на продовольчі цілі, цілком достатньо для забезпечення продовольчої безпеки країни, — сказано у зверненні Мінагро.

Поряд з цим, до Мінагрополітики надходить інформація щодо недобросовісного відношення деяких суб’єктів ринку зерна один до одного.

Наводимо інші деталі зі звернення Мінагрополітики до зернотрейдерів:

Міністерство звертається до всіх суб’єктів зернового ринку — виробників, зберігачів, переробників, експортерів та виробників хліба, зберігати спокій, проявляти взаємопорозуміння та взаємоповагу, суворо дотримуватися умов ведення бізнесу та етичної поведінки у цей складний для всіх час.

Мінагрополітики вважає що випадки недобросовісного відношення були поодинокі і більше не повторяться.

Читайте також: Українська компанія створила новий бренд насіння з високим генетичним потенціалом.



Перегляди: 7
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: