НОВИНИ

Хто з виробників зовсім не отримав доступу до пільгового газу

16.02.2022 07:31
35_main

Враховуючи, що сезон цукроваріння триває з вересня по грудень, а пільговий газ для виробників соціально значущих продуктів харчування доступний до квітня, цукровари не змогли отримати можливість закупити паливо вітчизняного видобутку за здешевленими цінами. Про це повідомляє fbc.ua, пише agronews.ua.

Перший заступник міністра аграрної політики та продовольства пояснив, як відбувається процедура розподілу пільгових умов для виробників. Насамперед він зазначив, що стосовно цукроварів сезонність відіграє ключову роль. Враховуючи, що вони виробляють продукт виключно у період із вересня по грудень, їм доступ до пільг не було надано, тобто у списку таких виробників вони не опинилися.

З іншого боку, чиновник запевняє, що у випадку, якщо програму буде продовжено, то цукровари зможуть увійти до відповідного списку ближче до сезону початку виробництва цукру.

Тим не менш, враховуючи, що конкретно в списку продуктів харчування, соціально значущих, є цукор-пісок, то і уряд планує у разі потреби (якщо енергоресурси збережуть або підвищаться в ціні) знайде можливість, як економічно допомогти виробникам цукру. Однак буде це лише у вересні 2022 року.

Нагадаємо, що до переліку соціально важливих продуктів харчування, націнка на газ для виробників яких передбачена на рівні 10%, входять: пшенично-житній хліб, батон, крупа гречана, цукор, борошно вищого ґатунку та макаронні вироби з неї, молоко 2,5% жирності, соняшникова олія, курячі яйця категорії С1, куряча тушка, вершкове масло з 72,5% жирності.

Слід також зазначити, що станом на 31 грудня 2021 року Україна виробила 1,3 мільйона тонн цукру, а переробила цукрові буряки в обсязі – 9,17 мільйонів тонн.

Читайте також: Українські птахівники згортають виробництво.



Перегляди: 3
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: