НОВИНИ

Чи можна пити вино, яке довго стояло відкритим

11.06.2021 18:25
chilled-red-wine-getty-images-1500x900

Якщо у вас залишилася пляшка відкритого вина і ви не знаєте, чи варто її пити і боїтеся якихось наслідків для здоров’я, то поспішаємо вас заспокоїти. Експерти з харчування із Німеччини розповіли, що нічого поганого з організмом не станеться, але напій може втратити свої смакові властивості. Про це повідомляє CommentsUA, пише agronews.ua.

За словами фахівців, термін зберігання вина не закінчується у класичному розумінні, навіть якщо воно стоїть відкритим тривалий час. Ризик для здоров’я існує лише в тому випадку, якщо у напій проникнуть бактерії, які є збудниками різних інфекцій, але таке буває вкрай рідко, оскільки алкоголь пригнічує їхню активність.

Однак із часом смакові властивості вина, звичайно ж, змінюються і воно може перетворитися на щось несмачне і неприємне. А все через те, що відбувається процес окислення. Якщо вино почало пахнути оцтом і втратило однорідний колір, то краще утриматися від його вживання.

Загалом, як стверджують експерти, вино можна спокійно пити, не побоюючись за його смак, через 2-5 днів після відкриття. Зберігати його потрібно у прохолодному і темному місці, щоб уповільнити хімічні процеси. Після відкриття пляшки залишки вина можна перелити в меншу ємність, щоб було менше простору для кисню.

Читайте також: озвучено п’ятірку смачних вин вартістю до 400 грн.


Перегляди: 115
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: