НОВИНИ

Стало відомо, чому знизилось виробництво борошна в Україні

09.12.2019 15:54
muka_iz_muki


Падіння виробництва борошна в Україні пов’язують із технічною застарілістю борошномельних підприємств. Про це пише Pro-consulting.ua.

«Наявні в Україні борошномельні підприємства, в більшості своїй, вже технічно застаріли і не можуть випускати продукт, який повністю задовольняє міжнародні стандарти. Тому вони змушені працювати, в основному, на внутрішній ринок, який скорочується через зменшення чисельності населення. В результаті, ми спостерігаємо падіння виробництва борошна в Україні», — зазначають експерти.

Виправити ситуацію експерти пропонують шляхом створення борошномельних комбінатів, озброєних сучасними технологіями і обладнанням, які змогли б працювати як на внутрішній ринок, так і на експорт. Такі заводи будуть здатні переробляти до 150 тонн зерна на добу.

«Українські аграрії вже кілька років поспіль збирають рекордні врожаї зернових, більша частина яких відразу продається за кордон. Розвиток переробки зернових на території країни дозволило б залишати у себе більше доданої вартості», — йдеться в повідомленні.



Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: