АНАЛІТИКА

Стало відомо, чому в Україні різко подорожчала суниця садова

25.05.2024 07:06
1

На ринку України відзначається стрімке зростання цін на суницю садову. Прохолодна погода, яка спостерігалася в основних регіонах вирощування цієї ягоди, не сприяла швидкому дозріванню місцевої суниці садової, що й дало змогу місцевим садівникам підвищити ціни на свою продукцію. Про це повідомляє EastFruit, пише agronews.ua.

За словами учасників ринку, на сьогодні пропозиція суниці садової з місцевих господарств поки що вельми малооб’ємна, що дає можливість виробникам України продавати суницю за досить високими цінами. Наразі якісну суницю садову на ринку пропонують до продажу по 65-100 грн/кг ($1,63-2,51/кг), що в середньому на 27% дорожче, ніж наприкінці минулого робочого тижня.

При цьому, варто зазначити, що ціна на суницю садову в Україні сьогодні в середньому на 23% вища, ніж в аналогічний період минулого року. За словами операторів ринку, ціна на суницю садову, ймовірно, буде знижуватися в міру збільшення пропозиції цієї ягоди з місцевих господарств. Крім того, тиск на ринок чинять стабільні поставки дешевшої імпортної суниці.



Перегляди: 6215
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: