НОВИНИ

Чому українським аграріям вигідно вирощувати лаванду

25.01.2020 07:00
81e514856055d58f5da93b18f6731035 (1)

Вирощувати лаванду в Україні доволі вигідно – тільки з одного гектару можна зібрати приблизно 100 л ефірної олії лаванди.Як повідомляє SEEDS.

Стійкі до морозів сорти лаванди купують не тільки для оздоби власних ділянок, охоче ними цікавляться і українські бджолярі. Лаванда – сильна медоносна культура.

“Підкупає те. що один раз посадив і кожного року збираєш урожай. Також плюси є зона фотосесії, продаж букетів лаванди та лавандового меду”, – про перспективу вирощування фіолетового золота полів – лаванди, розповіли учасники спільноти “Лавандова Мануфактура”.

За словами учасників спільноти, незабаром лавандові поля заквітнуть на Львівщині, Рівненщині та ще у багатьох куточках України.

“Тільки за 2019 рік ми забезпечили ароматними саджанцями лаванди більш ніж 1680 сімей, котрі почали втілювати мрію власного лавандового поля”, – розповіли у спільноті.

Лаванда в Україні росте як у дикому стані, так і вирощується як ефіроолійна рослина. З квіток лаванди отримують цінну лавандову олію, яка використовується у парфумерії та медицині. Деякі види лаванди вирощують як декоративні.


Перегляди: 3
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: