НОВИНИ

Стало відомо, чому світ має відмовитися від контролю ГМО

07.05.2023 16:16
4p_gmo_d_850

Мирослав Парій, співзасновник та директор «Всеукраїнського наукового інституту селекції» (ВНІС) зазначив, що сучасному суспільству доведеться відмовитися від контролю ГМО. Про це він заявив в ексклюзивному інтерв’ю Latifundist.com, пише agronews.ua.

«На момент, коли почалася ера створення трансгенних організмів, не було відомо про їх вплив на здоров’я людей та навколишнє середовище. Відповідно звідси і стартували всі ті законодавчі ініціативи, які були прийняті, і зараз діють в різних країнах. Якщо почитати європейське чи американське законодавство про ГМО, то там мова йде не про якісь економічні аспекти, а лише про біобезпеку і безпеку для людини», – зазначив Мирослав Парій.

Він наголосив, що світ буде змушений в відмовитися від наявного зараз регулювання ГМО, бо зараз з’являється настільки багато подібних продуктів, що у майбутньому зникне можливість всі їх контролювати. Експерт додав, що теоретично можливість контролю над ГМО може залишатися, але вона буде занадто затратною.

Експерт підкреслив, що прийнято вважати, нібито продукція з ГМО відрізняється від звичайної, а насправді різниця полягає виключно в визначені в законі. За його словами, між звичайною та ГМ-кукурудзою, з біологічної точки зору, немає різниці.



Перегляди: 5
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: