НОВИНИ

Стало відомо, чому падають відпускні ціни на яблука

04.11.2023 11:18
Стало відомо, чому падають відпускні ціни на яблука

Відпускні ціни на яблука, які фермери не планують закладати на зберігання через низьку якість, почали знову знижуватись. Про це повідомили аналітики EastFruit, пише agronews.ua.

Так, з початку поточного тижня мінімальні ціни на яблука опустилися до позначки 8 грн/кг. При цьому слід зазначити, що на яблука вищої якості фермерам вдалося утримати ціни в раніше зафіксованому діапазоні 10-15 грн/кг.

«Аутсайдерами тижня виступили такі сорти як «Джонаголд» і «Ренет Симиренка», а за вищими цінами надходять у продаж «Гала» і «Голден Делішез», — додали аналітики.

При цьому відзначається, що наразі відпускні ціни на яблука в Україні фактично відповідають ціновому рівню минулого року. За словами ключових гравців ринку, здешевлення — це тимчасова ситуація, оскільки з настанням холодів яблука мають всі шанси знову почати дорожчати.

Водночас за даними аналітиків EastFruit, українське яблуко продовжує відвантажуватися на експорт.

«Звісно, на сьогодні, це незначні обсяги, але географія країн-покупців українського яблука має всі шанси розширитися вже цього сезону, що згодом може призвести до збільшення обсягів експортованого яблука. Звичайно, багато чого залежатиме і від вартості та можливостей логістики. Приміром, минулого сезону українське яблуко майже не було присутнє на ринках Південно-Східної Азії, але водночас активно постачалося на Близький Схід і в Центральну Азію», — підсумували аналітики.



Перегляди: 35
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: