ВАЖЛИВО

Стало відомо, де в Україні відбулося найбільше успішних земельних аукціонів

25.05.2023 12:07
an_post_25_05_23

З початку старту ринку землі на онлайн аукціонах у системі Прозорро.Продажі успішно відбулося понад 4600 земельних торгів як із оренди, так і з продажу. Їхніми організаторами виступили майже 800 сільських, селищних та міських рад, приватних виконавців, державних виконавчих служб. Найбільше торгів та найприбутковішими аукціони стали на Львівщині, де провели понад 350 успішних торгів на 399 млн грн, та на Київщині, де відбувся 231 аукціон, загальною сумою у 130 млн грн. Дохід у 362 млн грн отримали  організатори земельних торгів і на Закарпатті, хоча тут відбулося лише 79 торгів. А от на Одещині та Черкащині, навпаки, аукціонів відбулося багато – 557 та 425 відповідно, проте дохід менший – 75 млн грн та 95 млн грн. Тут більше ділянок здавали в оренду, ніж продавали.

Загалом, земельні аукціони на Прозорро.Продажі дозволили громадам поповнювати місцеві бюджети завдяки здачі в оренду комунальних ділянок, а агровиробникам та іншим підприємцям забезпечили вільний доступ до необхідних для бізнесу земель. 

Учасники й надалі можуть легко знайти необхідні для бізнесу ділянки на земельних торгах. Нині у системі онлайн аукціонів понад 1,5 тис. оголошень із оренди та продажу. Так, на Київщині більше 230 пропозицій, на Львівщині більше 100, на Одещині близько 170.

Знайти необхідну саме для вашого бізнесу ділянку легко та швидко на майданчику ТОВ «Українська універсальна біржа» за фільтрами. Після чого тут же можна подати пропозицію для подальшої участь в торгах.

А щоб не витрачати час на моніторинг нових оголошень, на майданчику УУБ  створили зручні мобільні сервіси із пошуку лотів:  Земельний бот у Телеграмі та аналогічний Земельний бот у Вайбері. Підпишіться та отримуйте оголошення лише за заданими параметрами: оренда чи купівля, регіон, площа ділянки, тип власності, або й кадастровий номер ділянки чи за номером ЄДРПОУ замовника.

З нами працювати просто, а перемагати легко.



Перегляди: 7
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: