НОВИНИ

Spirit 400 C – високі стандарти точності сівби

16.03.2024 12:05
3J3A0470

Універсальність, елегантність, точність та надійність – це короткий перелік якостей пневматичних сівалок Spirit від компанії Väderstad, які лише за один прохід здійснюють передпосівний обробіток ґрунту, його розпушування, вирівнювання поверхні поля, підготовку насіннєвого ложа, сівбу та прикочування висіяного насіння.

Посівні комплекси Spirit відомі як швидкісні агрегати з високою якістю та точністю висіву. Завдяки продуманій до дрібниць конструкції та втілених в них інноваційних рішень, забезпечується висока якість посівів навіть за роботи на швидкостях 15–18 км/год на полях зі складним рельєфом. Коротко про головне.

Дводисковий сошник

Висів здійснюється за допомогою дводискових сошників, діаметр яких становить 380 мм, що є одним із найбільших показників на ринку, і дає змогу точніше працювати за різного стану ґрунту. Крім того, завдяки кріпленню сошників TriForce (трикутна поворотна балка і три гумові амортизатори) конструкторам Väderstad вдалося подвоїти хід сошників у вертикальному напрямі порівняно із кріпленням, яке передбачає використання балки квадратного перетину та чотирьох гумових амортизаторів. Така система дає змогу ідеально висівати насіння навіть на нерівних ділянках поля, наприклад в колії коліс трактора.

Максимальний тиск на сошник може становити до 80 кг. Його зміна відбувається безпосередньо з кабіни трактора під час роботи.

Система Offset

Для забезпечення агресивного кута атаки насіннєві диски обладнані системою Offset. Завдяки цьому диски зберігають заданий робочий кут, незалежно від типу ґрунту або умов роботи в полі. Більш того, конструкція передбачає точний робочий кут насіннєвих дисків на весь термін служби, максимально збільшуючи при цьому точність сівби. Натомість машини без такої системи просто не можуть забезпечити високу точність через потрапляння ґрунту між дисками.

Конічна форма дисків

Конічна форма насіннєвого диска створює вузьке насіннєве ложе, що мінімізує порушення ґрунтового шару. Це знижує тягові вимоги і підвищує здатність справлятися з пожнивними рештками. Використання дисків такої форми разом із системою розташування Offset дає змогу працювати на велику глибину з меншим тиском сошника.

Насіння перед кріпленням дисків

Досягти вражаючої точності висіву насіння на високій швидкості вдається завдяки продуманому положенню трубки подачі насіння. Її встановлено перед віссю кріплення дисків, що дає змогу примусово спрямовувати посівний матеріал на дно насіннєвий борозни.

125 мм — найбільш конкурентне міжряддя

Посівні комплекси Spirit — одні з небагатьох машин на ринку, які висівають насіння із шириною міжряддя 125 мм. Це технічне рішення дає змогу рівномірніше розподілити насіння поверхнею поля, що забезпечує швидке закриття поверхні поля культурними рослинами і, як наслідок, не дає шансів бур’янам на проростання та розвиток.



Перегляди: 254
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: