АНАЛІТИКА

Собівартість культивованого м’яса упала до $4

13.05.2021 19:04
myaso

Ізраїльська компанія Future Meat Technologies продовжує знижувати собівартість лабораторно вирощеного м’яса. Про це повідомляє newfood, пише agronews.ua.

Ще в лютому компанія оголосила, що виробничі витрати на її розробку – курячу грудку «із пробірки» – склали €6,70 (приблизно $7,50). Зараз уже йдеться про $4. Щоправда, виробничі витрати розраховуються не на кілограм, а на одиницю виробу вагою 110 грамів.

Однак це уже є значним зниженням собівартості, що допоможе Future Meat у майбутньому досягти цінового паритету зі звичайною куркою та вивести на ринок свій перший продукт.

Ром Кшук, генеральний директор компанії, вважає, що виробничі витрати можуть впасти до $2 протягом наступних 12-18 місяців. За цей же період компанія сподівається випустити свій продукт на ринок США.

Як і інші виробники культивованого м’яса, Future Meat використовує клітини тварин і «копіює» їх у великих біореакторах. Однак компанія відрізняється тим, що для вирощування «курятини» використовує суміш рослинних і тваринних інгредієнтів.

Виготовляти культивоване м’ясо все ще дорого, і багато компаній намагаються досягти цінового паритету порівняно з традиційним м’ясом. Поки що споживач якщо і виявляє бажання спробувати альтернативні м’ясні продукти, то лише з етичних, екологічних та медичних причин. Але часто вартість такої їжі є рушійним фактором рішень про придбання.

Нагадаємо, що рослинне м’ясо за два-три роки буде коштувати як і тваринне.


Перегляди: 3
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: