НОВИНИ

Що таке «рокамболь» та в чому його користь

21.03.2024 19:22
7

Чорний часник «Рокамболь» – це не окремо виведений сорт даного овоча, а звичайний, білий часник, що пройшов тривалу температурну обробку. Чорного кольору овоч набуває в результаті натурального бродіння з виділенням меланоїдів, що і називається ферментацією. Про це повідомляє Сад й Город, пише agronews.ua.

Часник в ферментованому вигляді не тільки має ряд незаперечних переваг перед білим в плані лікувального впливу на організм, але і відрізняється запахом і смаковими характеристиками.

Концентрація цинку, натрію, міді, вуглеводів, калію, магнію, фосфору, амінокислот, кальцію і вітамінів – в 10 разів вище, в порівнянні з класичним часником. Після завершення ферментації – овоч втрачає свою гостроту, набуває приємний, трохи солодкий присмак. Його структура стає м’якою, трохи маслянистою, а запах – не таким різким.

Користь чорного часнику для організму людини доведена різними інститутами по всьому світу:

  • він володіє відмінними антисептичними властивостями, тому його вважають натуральним антибіотиком.
  • служить захистом імунітету від бактерій і вірусів, сприяє стабілізації тиску і зміцненню серця.
  • якщо вживати чорний часник по 2-3 зубчики в день – гемоглобін прийде в норму і покращиться робота кровоносних судин.
  • даний продукт рекомендується до вживання людям з проблемами печінки: цей овоч відновлює клітини і очищає печінку, підтримує баланс солей і води в організмі.
  • їжа, приготована з чорним часником, чудово очищає кишечник і шлунок від токсинів, покращує обмін речовин і травлення.
  • страви, в складі яких є цей унікальний овоч, допоможуть нормалізувати сон, позбавитися від дратівливості і зміцнити нервову систему.

Виходячи з медичної практики та відгуків людей, шкоди організму цей продукт – чи не завдає, але, незважаючи на перераховані вище корисні властивості цього продукту, часник в чорному вигляді має якісь протипоказання. Небажано вживати його людям, що страждають від виразок шлунка, гострого гастриту і панкреатиту, хвороб нирок, печінки.

Не варто вживати овоч дуже багато, щоб уникнути появи нудоти, здуття і інших проблем зі шлунком. Норма в день складає 3-4 зубчики. Не забувайте дотримуватися технології приготування, щоб уникнути отруєння.



Перегляди: 216
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: