За словами екс-заступника голови правління НАЦУ “Укрцукор” Руслана Яненко, зменшення обсягів сировини минулого року спровокувало скорочення виробничих потужностей і, як наслідок, значного зменшення виробництва цукру в цілому, передає АгроПортал.
Цей сезон вже далеко не перший, коли цукровики працюють “в мінус”, ресурси для виробництва практично вичерпані. Минулого року діяли 33 цукрові заводи, які переробили 9,84 млн т цукрових буряків і виготовили 1,48 млн цукру, що на третину менше, ніж у попередній сезон, зазначає експерт.
Не запустили в работу 9 заводів, виробничий період скоротився на місяць, а скорочення виробництва цукру досягло 20 відсотків.
За інформацією Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства, середня врожайність у 2019 році склала 44,6 т\га, площа посівів цукрового буряку 220 тис га, а загальний урожай 9,8 млн т.
В той час, як у 2018 році валовий збір солодкого кореня склав 13,5 млн тонн, при врожайністі 49,4 ц\га.