НОВИНИ

Регіон, який став лідером із зариблення водоймів у 2018 році

09.01.2019 13:29

У 2018 році до водойм країни було вселено 41 млн 149 тис. екз. різних видів риб (за виключенням суб’єктів аквакультури). Загальна вага вселеного рибопосадкового матеріалу перевищила 1,6 тис. тонн. Про це повідомила прес-служба Держрибагенства.

В повідомленні зауважили, що вселення водних біоресурсів у водні об’єкти України здійснювалось за рахунок державного та місцевих бюджетів, користувачів водних біоресурсів, громадських організацій, благодійних внесків тощо.

Зокрема, за рахунок бюджетних коштів різного рівня було випущено 15 млн 691 тис. екз. молоді риб, з яких майже 14 млн екз. – державними заводами.

Державними установами, які належать до сфери управління відомства, протягом року відбувалося зариблення наступних водойм:

  • Київське, Кременчуцьке, Каховське, Дністровське водосховища;
  • Дніпро-Бузька гирлова система;
  • Дніпро-Бузький лиман;
  • річки Дністер, Десна, Сейм, Шостка, Південний Буг, Чайка, Конка, Серет, Черемош, Прут, Сула, Сугоклея, пониззя р. Дніпро.

Абсолютним лідером із зариблення стала Херсонська область. Так, у водойми регіону з початку року було вселено 10 млн 393 тис. екз. водних біоресурсів (за виключенням суб’єктів аквакультури). Також серед лідерів Одеська, Донецька (понад 4 млн), Харківська, Дніпропетровська (понад 3 млн), Київська, Черкаська та Миколаївська (понад 2 млн) області.

«Варто відмітити, що з року в рік зростає участь користувачів ВБР та громадськості у заходах вселення водних біоресурсів. Особливу подяку хочу висловити громадським організаціям і небайдужим громадянам, які беруть активну участь у відтворенні рибних запасів. Це гарний приклад для наслідування», – зазначив Голова Держрибагентства Ярослав Бєлов.


Перегляди: 3
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: