НОВИНИ

Птахофабрика на Житомирщині видобуває біогаз із перепелиного посліду

06.11.2023 18:04
547

На Житомирщині працює перепелина птахофабрика, яка спішно використовує перепелиний послід для видобутку біогазу. Саму установку почали будувати ще в далекому 2007 році, а завершили будівництво лише в 2014. Однак сьогодні ця установка здатна продукувати 200 м³ газу на добу, а також до 10 т цінних органічних добрив, придатних для використання в органічному землеробстві. Про це повідомляє  landlord.ua, пише agronews.ua.

“Через рік вже буде 10 років, як вона працює безперервно. Великі установки мають таку конструкцію, що змушені зупинятися на чистку реакторів. Наш метантенк я спроектував так, що він самоочищається”, – розповів власник господарства Микола Кузьменко.

Основне призначення біогазової установки – швидка переробка перепелиного посліду. Господарство розташоване в приміській смузі біля Житомира і тому потреба в ефективній переробці органічних відходів, тобто посліду перепелів, ставала гостро.

“Цією ідеєю давно горів, бо розумів, що переробка посліду стане гостро. Ще в 2006-2007 роках проводив дослідження. Зумів знайти ключик до цього процесу. Зробив за схемою подвійного зброджування, де спочатку попереднє кислотне зброджування, а потім основний процес. Завдяки установці в нас переробка посліду займає тиждень”, – зауважив Кузьменко.

Далі біогаз скеровують на потреби господарства та на підтримку температури у самій установці.



Перегляди: 146
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: