НОВИНИ

Прикордонні інспекційні пости передадуть під контроль Кабміну

21.04.2023 18:10
UkrBorderStop01-23860

Аграрний комітет звернувся до уряду з пропозицією взяти під контроль прикордонні інспекційні пости. Про це розповів у Facebook голова парламентського комітету з питань аграрної та земельної політики Олександр Гайду, пише agronews.ua.

«Звернулися до Кабміну взяти на контроль питання будівництва та облаштування прикордонних інспекційних постів. Вони мають контролювати безпечність харчових продуктів та перевіряти відповідність продукції санітарним та фітосанітарних вимогам. Поки цей контроль здійснюється митницею. Питання облаштування ПІП — це один із критеріїв України на вступ у Євросоюз», – сказав Олександр Гайду.

Він додав, що комітет вважає зазначене питання особливо важливим і сподівається на швидку реакцію Кабміну.

Зазначимо, що у минулому році Світовий банк відзначив роботу Держпродспоживслужби з будівництва прикордонних інспекційних постів. Основна задача таких постів – контроль безпечності харчових продуктів. Робота їх базується на вимогах та практиках Європейського Союзу. На пунктах мають відслідковувати відповідність продукції санітарним нормам. До реалізації проєкту прикордонних інспекційних постів, відповідний контроль проводили у митницях.



Перегляди: 8
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: