ВАЖЛИВО

Посли ЄС не ухвалили рішення про продовження режиму безмитної торгівлі з Україною

21.03.2024 09:25
7

Європейські посли не змогли 20 березня схвалити рішення про продовження заходів лібералізації торгівлі для України ще на рік. Про це повідомляє АПК-Інформ, пише agronews.ua.

Як зазначається, посли ЄС мали затвердити тимчасову угоду, укладену між Європейським парламентом і Європейською Радою 19 березня.

«Але кілька країн відмовилися це робити, вимагаючи більше часу, щоб оцінити вплив угоди», – повідомили виданню двоє європейських дипломатів і один чиновник ЄС.

Однією зі вказаних країн є Франція, міністр сільського господарства якої Марк Фено напередодні заявив, що не погоджується, зокрема, зі встановленням 2022 і 2023 рр. у якості базового періоду для запуску у разі потреби екстреного гальмування імпорту з України.

«Угода все ще не така, як ми хотіли», — сказав М.Фено, додавши, що солідарність з Україною не повинна відбуватися «ціною надмірної дестабілізації» європейських ринків.

В разі погодження угоди про це мало б бути оголошено під час саміту лідерів країн ЄС, який розпочинається 21 березня, але зараз є очевидним, що цього не станеться. Втім учасники переговорів все ще сподіваються, що заходи будуть узгоджені до закінчення їх терміну дії на початку червня.



Перегляди: 46
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: