АГРОВІДЕО

Польські фермери закидали яйцями офіс Єврокомісії у Вроцлаві

16.02.2024 09:01
5

У Польщі, вчора у центрі Вроцлава фермери протестували проти вимог Єврокомісії. На вулиці міста вийшли близько тисячі людей. Про це повідомляє Укрінформ, пише agronews.ua.

В центрі Вроцлава проходив маніфест фермерів. Демонстранти пройшли вулицями міста перед штаб-квартирою представництва інституцій ЄС.

На вулицях, за підрахунками поліції, перебувало близько тисячі людей.

Польські аграрії пройшли тротуарами і, як зазначається, не мали наміру блокувати вулиці. Однак на зворотному шляху, після вручення вимог до Європейського Союзу, блокували окремі вулиці Вроцлава.

Водночас як пише Poland Daily 24, на протестах фермерів у Вроцлаві відбулись сутички з правоохоронними органами. Зазначається, що до районів зібрання протестувальників прибули понад 300 тракторів.

Окрім цього, будівлю офісу Європейської комісії в місті закидали яйцями і підпалили поблизу шини. Цей крок мітингарів призвів до розгону протесту і ще більше посили напругу в місті, йдеться у матеріалі.

Серед основних вимог фермерів: скасування угоди Green Deal, припинення руху товарів на кордоні з Україною, заборона імпорту агропродовольчої продукції з України, скасування екосхем, запровадження довгострокових програм підтримки конкурентоспроможного сільського господарства, обмеження імпорту з третіх країн, а також коригування мінімальних цін на сільськогосподарську продукції з урахуванням інфляції.



Перегляди: 519
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: